Alocasia Nog Maar 1 Blad

In het regenwoud kunnen de bladeren wel een omvang van 15 meter bereiken maar dat zal de Alocasia in de huiskamer gelukkig niet lukken. Het is gelukkig ook niet de moeilijkste plant om te verzorgen.


Pin Op Indoor And Outside Plants

Ik ben ondertussen dus ook zeer gehecht geraakt aan deze plant en ik probeer hem zo goed mogelijk te verzorgen.

Alocasia nog maar 1 blad. Bij sommigen trekken ze insecten aan voor anderen rotten ze weg en soms. Doe je dit niet. Vanaf het voorjaar tot aan de herfst kun je op deze manier elke 2-3 weken een extra blad aan je Zebrina verwachten.

Alocasias zijn gevoelig voor bladverkleuring. Maak ten alle tijden het mes daarna goed droog. De Alocasia lekt water druppels aan het blad.

Dit is duidelijk te herkennen aan de geel bruine randen in het blad. Nou dat waren mijn tips. Daarom bij deze mijn tips om de Alocasia Zebrina wel in leven te houden en te onderhouden.

Als een Alocasia nieuw blad maakt stoot het vaak een oud blad af. Voorzien van een unieke fotoprint. Een zwemmende rog maar je zou er ook een olifantenkop in kunnen zien met flapperende oren en de staart van het blad als slurf.

Het sap dat vrijkomt na het afsnijden van een. Een nieuwe stengel heeft een lichtgroene kleur en nog weinig strepen. Ik ben dol op Alocasia.

Een kamertemperatuur van 18-22 C is ideaal de plant mag zeker niet te koud staan. Een zwemmende rog maar je zou er ook een olifantenkop in kunnen zien met flapperende oren en de staart van het blad als slurf. De Alocasia Zebrina staat het liefst op een lichte standplaats maar niet in de volle zon om bladverbranding te voorkomen.

Met een goede verzorging zal hij regelmatig een nieuw blad aanmaken. Ik heb mijn Alocasia Zebrina nu ongeveer een jaar. Zuur fruit kan het gif neutraliseren.

Als de geel bruine randen alleen op de onderste bladeren zichtbaar zijn is er nog geen reden om je zorgen te maken. Wanneer de stengel wat ouder en sterker is komen er meer tekeningen op. De Alocasia calidora houdt niet van natte voeten.

Een jaar geleden kocht ik mijn Alocasia Zebrina en hij was prachtig met veel blad zoals je hier boven op de foto kunt zien. Deze namen heeft de Alocasia te danken aan zijn enorme bladeren die wel 1 meter lang kunnen worden. Dus als je wilt dat je Zebrina stappen gaat maken wat groei betreft kan ik overpotten en voeding zeker aanbevelen.

Nog even kort samengevat. De Alocasia Zebrina de Wentii Stingray de macrorrhiza etc. Als je nog nooit druppels aan het blad van een plant hebt gezien kan het er een beetje raar uit zien.

Dat heeft dus niks met jouw verzorging te maken maar gewoon met de manier waarop Alocasias. Blad gaat hangen Na het aanmaken van een nieuw blad gaat een ouder blad uiteindelijk afsteven. Tijdens de zomer kan deze plant prima in de tuin staan op een luwe plek in de halfschaduw.

De Alocasia is lichtgifig. Hij komt natuurlijk van oorsprong uit het tropische regenwoud en die warme omstandigheden heeft de plant ook graag in huis. Deze druppels zijn de uitkomst van een proces wat Guttatie heet.

Zet de stek op een warme en vochtige plaats. Een aantal tropische planten waaronder dus de Alocasia maar. Alocasia Black Velvet miniplant kopen.

Je kunt hiervoor pure alcohol of ontsmettingsmiddel gebruiken. Dit blad zit opgerold in de stengel. Om Alocasia te vermeerderen kan je een stukje van de wortelstok met blad afsnijden.

Het stekken van de Alocasia begint bij het schoonmaken van het mes. Hoe deze plant met zijn grote groene bladeren aan zijn naam komt laat zich makkelijk raden. Plaats je Alocasia ONDER een raam liefst op het Oosten.

Alocasia Zebrina olifantsoor De Alocasia Zebrina is een kamerplant met een opvallend groot blad maar met een nog opvallendere zebraprint op de stam. Keuze uit diverse vormen en formaten. Een diepgroen blad van de alocasia een plant die ondanks zijn giftigheid nog wel gegeten kan worden.

Vanuit de stengel van een blad groeit een nieuw blad. Of Olifantsoor zoals we de plant in Nederland ook nog wel eens noemen vanwege de enorme bladeren. De Alocasia is een tropische kamerplant.

Gelukkig herpakte de plant zich en nu heb ik weer 7 bladeren. Luxe kussens voor buiten. Van veel mensen hoor ik dat ze Alocasia moeilijke planten vinden.

Bij te weinig water gaan de bladeren slap hangen kneuzen of afbreken. Af en toe komt het voor dat de Alocasia zebrina bloemen krijgt. De Alocasia wordt dus ook wel Olifantsoor genoemd en je hebt er naast de Red Secret nog verschillende andere soorten van.

Daardoor worden in het groeiseizoen regelmatig de oudste buitenste bladeren langzaam geel lelijk slap en uiteindelijk dor. 989 van de klanten is positief over PillowMonkey. Wat is er mis met mijn Alocasia.

De oudere bladeren van een Alocasia worden op een gegeven moment door de plant afgestoten. Deze naam heeft de plant gekregen door de bladeren. Gelukkig kunnen we vermelden dat dit geen enkel probleem is.

De vorm van de bladeren hebben iets weg van een zwemmende rog. Door de vorm van de bladeren heeft de Alocasia. Dan kun je de wortels van de stek enof moederplant beschadigen door het ontsmettingsmiddel dat nog op het mes zit.

Op het moment van schrijven heb ik er zelf tien als ik de drie knolletjes die nog niet zijn uitgekomen meeneem in mijn optelsom. De grond mag dan ook niet nat zijn en er mag geen water in de onderschaal blijven staan. Bekijk onze Alocasias Water geven De Alocasia komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden en is.

De plant is ook wel bekend onder de Nederlandse naam olifantsoor. Maar helaas na de winter hield ik nog maar twee kale stengels over en is er tot op vandaag 15 mei 2018 nog steeds geen nieuw blad gegroeid. Hij komt oorspronkelijk uit de regenwouden van Azi.

Alocasia - Super Green Fingers There are so many beautiful types of Alocasia like the Zebrina Calidora Polly Dragon Scale Black Velvet. Ik heb hem gekocht met ongeveer 8 bladeren en in no time stierf het ene blad na het andere af ik had nog maar 2 bladeren over. Te veel water kan zorgen voor bruingele bladranden en bladpunten.


Herkomstdeze Alocasia Heeft Lange Bladeren Waardoor Deze Goed Opvalt Tussen Zijn Familie De Mooie Donkergroene Bladeren Planten Kamerplanten Tropische Planten


Alocasia Variegated Frydek Cool Plants Variegated Plants Variegated


Plant Hashtag Op Instagram Foto S En Video S Mini Plants Plants Alocasia Plant


Alocasia Serengeti Large Leaf Plants Plants Elephant Ear Plant


Philodendron Shangri La P14 Cm H35 Cm Philodendron Home Garden Plants Garden Plants


Kamerplanten In Pot Kamerplanten Planten Groot


Alocasia Mandalay African Mask Plant 4 Plants Alocasia Plant Pretty Plants



Alocasia Zebrina Reticulata


Alocasia Yucatan Princess Kopen Bij 123planten Tanaman Kebun


Find Out How You Can Repot An Alocasia Zebrina If You Have Multiple Plants In The Same Pot But Want To Separate Them This Post Plants Plant Care Paper Leaves


Zo Verzorg Je De Alocasia Intratuin


Gardenmarketplace Kamerplanten Vingerplant Fatsia Japonica Kamerplanten Huisplanten Thuis Planten


Alocasia Zebrina Compacta 1 Plants Plant Species Urban Jungle


Exclusive Alocasia Zebrina Variegated Online Babyplants Boller


Pin On A 2019 Plants Wanted


Colocasia Esculenta Mojito Pretty Plants Plants Rare Plants


Alocasia Ebony Black Dragon Live Plant Rare Plant Etsy Rare Plants Live Plants Plants


This Old Alocasia Longiloba Has Been In The Family For Around 20 Years I Call It Bunny Ears Its A Satisfying Plant Because Its Drama Free And Always Lo Bi Tki

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel